top of page

GESCHIEDENIS

WhatsApp Image 2022-12-19 at 21.27_edited.jpg

Een feest is geen feest als Nic van Leeuwen en zijn mede dj’s van drive-in show TARANTULA niet zijn geweest. Dat was al zo bij de oprichting in 1969 en dan is nog steeds bij de allerlaatste party op 22 april in de VELO hal Wateringen.

Als trendsetters hebben ze duizenden ‘rockers’ op swingende en dampende avondjes uit getrakteerd. Dat begon ooit op de vele Westlands sosen, ging door op de legendarische schuurfeesten en had de hoogtijdagen in Oikos en de Velohal in de jaren 80.
In die tijd was er geen internet, geen social media. Jongeren waren wel massaal lid van de vele illegale etherpiraten als Radio Westland, Holiday Radio en Radio De Glazen Stad. Daar kon je een verzoekplaat aanvragen en hoorde je waarin bijvoorbeeld de TARANTULA drive-in show naar binnen werd gereden. De eerste en lange tijd ook enige was Tarantula. Welke jongere is er in de seventies en eighties niet groot mee geworden…

Herinnert u zich deze nog? En dan bedoelen we naast deze veelgehoorde kreet op illegale piratenzenders in de jaren 80 ook Nic van Leeuwen. Vandaag de dag nog steeds bij het ‘halve Westland’ bekend is door zijn decennialange werk als dj Will Stewart bij zowel Radio Westland als Tarantula. Of als organisator die grote acts naar het Westland haalde. Hele generaties zag hij vanachter zijn platenspeler voorbijkomen. Het leverde een schat aan ervaringen, anekdotes, foto’s en herinneringen op. Dat alles komt terug in de boeiende film die over Van Leeuwens muzikale leven zijn gemaakt: ‘de muziekpionier van het Westland’.
Het is een tijd die nooit meer terugkomt. 

Nooit meer? Nou vooruit. NOG 1 KEER !!! MIS UM NIET !!!!

 

Zaterdag 22 april staat de Velohal bol van het sentiment. Trekken de vijf Tarantula dj’s van weleer nog één keer alles uit de kast en laten ze de ‘tijden van toen’ herleven. Afgewisseld door een aantal topbands die dat gevoel weten vast te houden in een aantal spetterende optredens. Dat wordt losgaan op Black Betty van Ram Jam, luchtgitaar spelen op Runnin’ With The Devil van Van Halen en headbangen op Roll Over Lay Down van Status Quo. Trek je spijkerjackie uit de kast, haal je houthakkersbshirt uit de mottenballen en dompel je onder in een warm bad dat je nog 1 keer dat gevoel van toen geeft. 

 

Met speciaal LIVE programma van die tijd !!!!

- WILD ROMANCE original by D.Lademacher (NL)
- LINKIN-PARK by Lincoil Park (BE/NL)
- AC/DC by Bon Scotch (NL)
- KOYLE + SPECIAL GUEST (NL/BE/BG) 
- International rock party band (BE/NL) + Sheky Zeppelin (BG)
- TARANTULA after party THE LAST CRUSADE

bottom of page